CINE SUNTEM

DESPRE NOI


CINE SUNTEM NOISLUJBELE BISERICII

Duminica dimineata 9:00
Duminica dupa-amiaza 18:00
Luni 18:00
Marti 19:00
Joi 19:00
Vineri 19:00

LOCATIA

Str. Dr. P.V. Ungureanu, Nr. 15,
Timisoara, ROMANIA
(Langa Kaufland-Zona Sagului)


COMUNITATEA ESTE CONDUSA DE:

Ion Petca

PASTOR PRINCIPAL

Bela Farkas

PASTOR

Dinu Confederat

PREZBITER

Vali Duman

PREZBITER

Giorgica Cionca

PREZBITER

Laszlo Farkas

CASIER

Biticu Florel

SECRETARDesi pare un conglomerat de etnii si culturi, adunarea se distinge prin respectul de sine si al aproapelui, dragostea de frati si iubirea de oameni, pãstrându-se astfel identitatea si, totodatã, calitatea de copii ai lui Dumnezeu. De remarcat aici activitatea grupului de laudã si închinare, care încântã sufletele celor prezenti în mijlocul adunãrii prin îndemnurile si imnurile înãltate. Într-un asemenea context duhovnicesc, adunarea bisericii îsi defineste crezul, potrivit Cuvântului lui Dumnezeu, în lucrarea Duhului Sfânt de continuã înnoire si primenire a sufletului, devenind pentru fiecare dintre noi izvor de apã vie. – „Dacã înseteazã cineva, sã vinã la Mine si sã bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apã vie”  cum zice Scriptura. (Ioan 7:37-38).

DIN ISTORIA BISERICII

Focul duhovnicesc aprins atât în inimile apostolilor, cât si în sufletele primilor crestini, n-a încetat sã ardã peste veacuri, adeverind cu fiecare experientã spiritualã cã Isus Hristos este acelasi pentru toti si împãrtãseste acelasi duh de credintã. Cu aceastã convingere si având perspectiva lucrurilor împlinite în Hristos, în anul 1927 au întemeiat prima bisericã crestinã penticostalã din Timisoara. Astfel, a fost ordinat ca pastor fr. Kovács János, care a lucrat cu mult entuziasm la consolidarea si cresterea adunãrii credinciosilor. În acest sens avem însãsi mãrturia acestuia depusã cu ocazia jubileului bisericii (50 de ani de la înfiintarea adunãrii). Începând cu anul 1933 a urmat perioada de slujire ca pastor a fr. Ladó Joszef, un suflet ales, care a experimentat nobletea suferintei, fiind o pildã vie celor din jur.

Opresat fiind de regimul aflat la putere în anii 1938-1940, pãrãseste cu multã durere turma binecuvântatã si se stabileste, în final, în Suedia, unde si în prezent, la vârsta de 95 de ani, slujeste lui Dumnezeu. Cu aceeasi demnitate crestinã îi succede în slujbã fr.Elek János, care a pãstorit biserica într-o perioadã grea a istoriei patriei (al II-lea Rãzboi Mondial si instaurarea regimului comunist în România). În toatã aceastã perioadã de început a bisericii, adunarea credinciosilor s-a închinat lui Dumnezeu în diferite cartiere ale orasului (str. Clemenceanu nr.54, str. Dâmbovita, str. Dreptatea, str. Malinovski nr.18 – actuala Mangalia). Nu exista un locas de închinare stabil. Cel care a reusit, cu ajutorul lui Dumnezeu, sã opreascã peregrinarea credinciosilor a fost fr. Botkovski Stefan, în anul 1950. De atunci si pânã în anul 1991 adunarea s-a reunit pe str. Mangalia nr.18, bucurându-se împreunã atât maghiari, cât si români, evrei si germani. În acest rãstimp au slujit cu dãruire frati precum: Szilágyi Mihálj, Leontiuc Constantin, Damianov Andrei, Nagy Ánton, Húszák Wiliám si Clim Gheorghe, ca din anul 1990 si pânã în prezent sã pãstoreascã fr. Petca Ion.  O dorintã mai veche a bisericii a fost împlinitã în anul 1991, când s-a intrat în posesia propriei locatii, situatã pe str. Prislop nr.15, unde în anul 1993 (15 aprilie) s-au demarat lucrãrile de constructie ale edificiului Bisericii „Apele Vii”. Lucrarea a fost finalizatã în luna decembrie a anului 1996.